Archiv článků

Savojská bramborová polévka

13.02.2011 23:16
Suroviny: - 60g másla - 2 cibule - 5 mrkví - 2 lžičky hladké mouky - 1,5 litru vody - 4 středně velké brambory - podle chuti polévkové koření - špetka soli Příprava: Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání podusíme.Pak teprve...

Zapečené brambory se zelím

13.02.2011 23:12
Suroviny: - 6 předem uvařených brambor - 400g kysaného zelí - 100g špeku - 250ml zakysané smetany Příprava: Předem uvařené brambory nakrájíme spolu se špekem na kostičky. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor a posolíme.Na brambory nasypeme dobře okapané zelí a špek.Celé zalijeme smetanou tak, aby...

Zapékané brokolicové rizoto

13.02.2011 23:07
Suroviny: - 2 hrnky rýže - 1/2 brokolice - 250g strouhaného sýru - 100g másla - 2 vejce - sůl, pepř, trocha vegety,strouhanka dle potřeby Příprava: Rýži uvaříme do měkka, brokolici povaříme v páře.Máslo utřeme se žloutky, přidáme rýži, brokolici, polovinu sýru, sůl, pepř, ochutíme vegetou a...

Bratislavká buchta

13.02.2011 22:57
Suroviny: - 5 vajec - 200g krystalového cukru - 2 vanilkové cukry - 100ml oleje - 200ml vody -250g polohrubé mouky - 2 lžíce kakaa - 500ml mléka - 1 vanilkový pudink - 3 zakysané smetany - 3 lžíce cukru moučky - 1 kypřící prášek do pečiva - 1 skořicový cukr Příprava: Vejce, vanilkový i krystalový...

Bezinkový med

13.02.2011 22:53
Suroviny: - 1 kg bezinkových květů - 1l studené vody - 1 citron nakrájený na kolečka - 1 kg cukru Příprava: Bezinkové květy opereme a bez stopek povaříme 15 minut v litru vody spolu s nakrájeným citronem.Vše necháme 24 hodin vyluhovat. Pak přecedíme přes plátno, pořádně vymačkáme a přidáme...

Kedlubny se zakysanou smetanou

13.02.2011 22:41
Suroviny: - 4 velké kedlubny - 3 lžíce másla - trocha vody na podlití - špetka soli a pepře - 2-3 zakysané smetany Příprava: Kedlubny omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo.V hrnci na rozehřátém másle kedlubny podusíme doměkka.Je-li třeba, podlijeme je během dušení trochou vody.podušené kedlubny...

Pažitková pomazánka

13.02.2011 22:36
Suroviny: - 1 pomazánkové máslo - 3 tavené sýry - špetka soli - 1 svazek pažitky Příprava: V misce rozšleháme pomazánkové máslo, tavené sýry a špetku soli. Někdy je lepší sýry nahřát v mikrovlnce se lžíci mléka.Lépe se pak s nimi pracuje.Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou pažitku.

Valentýn: příležitost pro vyznání, nebo podrývač vztahu?

13.02.2011 22:13
O tom, zda má svatý Valentýn co pohledávat mezi českými svátky, se vedou každoroční spory. Patrioti vyzdvihují první máj, ohánějí se Karlem Hynkem Máchou a pučícím jarem, k němuž oslavy lásky, zrození a života bezesporu patří. Prodejci zase argumentují rostoucími tržbami, jež stoupající oblibu...

První zpráva

13.02.2011 22:12
Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.

Po pivu víno. Neobvyklé koupele lidi zajímají

13.02.2011 22:12
Podle Radovana Koudelky ze Zámku Zábřeh v Ostravě, kde unikátní koupele vznikly, obsahují jadérka zdraví prospěšné látky. "Lisuje se z nich vzácný vinný olej, který používáme na masáže a do koupelí. Do vody se přidává také vinná koupelová pěna a sůl," vysvětlil. O dalších netradičních...
Záznamy: 91 - 100 ze 100
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode