Archiv článků
Savojská bramborová polévka
13.02.2011 23:16
Suroviny:
- 60g másla
- 2 cibule
- 5 mrkví
- 2 lžičky hladké mouky
- 1,5 litru vody
- 4 středně velké brambory
- podle chuti polévkové koření
- špetka soli
Příprava:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou
mrkev a za stálého míchání podusíme.Pak teprve...
Zapečené brambory se zelím
13.02.2011 23:12
Suroviny:
- 6 předem uvařených brambor
- 400g kysaného zelí
- 100g špeku
- 250ml zakysané smetany
Příprava:
Předem uvařené brambory nakrájíme spolu se špekem na kostičky.
Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor a posolíme.Na brambory nasypeme
dobře okapané zelí a špek.Celé zalijeme smetanou tak, aby...
Zapékané brokolicové rizoto
13.02.2011 23:07
Suroviny:
- 2 hrnky rýže
- 1/2 brokolice
- 250g strouhaného sýru
- 100g másla
- 2 vejce
- sůl, pepř, trocha vegety,strouhanka dle potřeby
Příprava:
Rýži uvaříme do měkka, brokolici povaříme v páře.Máslo utřeme se žloutky, přidáme rýži,
brokolici, polovinu sýru, sůl, pepř, ochutíme vegetou a...
Bratislavká buchta
13.02.2011 22:57
Suroviny:
- 5 vajec
- 200g krystalového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 100ml oleje
- 200ml vody
-250g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 500ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 3 zakysané smetany
- 3 lžíce cukru moučky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 skořicový cukr
Příprava:
Vejce, vanilkový i krystalový...
Bezinkový med
13.02.2011 22:53
Suroviny:
- 1 kg bezinkových květů
- 1l studené vody
- 1 citron nakrájený na kolečka
- 1 kg cukru
Příprava:
Bezinkové květy opereme a bez stopek povaříme 15 minut v litru vody
spolu s nakrájeným citronem.Vše necháme 24 hodin vyluhovat.
Pak přecedíme přes plátno, pořádně vymačkáme a přidáme...
Kedlubny se zakysanou smetanou
13.02.2011 22:41
Suroviny:
- 4 velké kedlubny
- 3 lžíce másla
- trocha vody na podlití
- špetka soli a pepře
- 2-3 zakysané smetany
Příprava:
Kedlubny omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo.V hrnci na rozehřátém
másle kedlubny podusíme doměkka.Je-li třeba, podlijeme je během dušení trochou
vody.podušené kedlubny...
Pažitková pomazánka
13.02.2011 22:36
Suroviny:
- 1 pomazánkové máslo
- 3 tavené sýry
- špetka soli
- 1 svazek pažitky
Příprava:
V misce rozšleháme pomazánkové máslo, tavené sýry a špetku soli.
Někdy je lepší sýry nahřát v mikrovlnce se lžíci mléka.Lépe se pak s nimi
pracuje.Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou pažitku.
Valentýn: příležitost pro vyznání, nebo podrývač vztahu?
13.02.2011 22:13
O tom, zda má svatý Valentýn co pohledávat mezi českými svátky, se vedou každoroční spory. Patrioti vyzdvihují první máj, ohánějí se Karlem Hynkem Máchou a pučícím jarem, k němuž oslavy lásky, zrození a života bezesporu patří. Prodejci zase argumentují rostoucími tržbami, jež stoupající oblibu...
První zpráva
13.02.2011 22:12
Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.
Po pivu víno. Neobvyklé koupele lidi zajímají
13.02.2011 22:12
Podle Radovana Koudelky ze Zámku Zábřeh v Ostravě, kde unikátní koupele vznikly, obsahují jadérka zdraví prospěšné látky. "Lisuje se z nich vzácný vinný olej, který používáme na masáže a do koupelí. Do vody se přidává také vinná koupelová pěna a sůl," vysvětlil.
O dalších netradičních...
Záznamy: 91 - 100 ze 100