Archiv článků
Bůček na černém pivu
20.02.2011 13:53
Suroviny:
800 g libového bůčku
100 g mrkve
100 g petržele
100 g celeru
1 cibule
500 ml černého piva
3 bobkové listy
kmín
sůl
pepř
50 g strouhaného perníku
Příprava:
Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme na dno hlubšího plechu. Cibuli...
Bavorské výpečky
20.02.2011 13:51
Suroviny:
700 g vepřového bůčku
300 g uzeného vepřového kolena
koření na maso
olej
sůl
Příprava:
Do 6 lžic oleje dáme lžíci koření na maso a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme až k varu a necháme zchladnout. Vykostěné uzené koleno ořežeme o nejtučnější kousky a...
Anglické dušené vepřové
20.02.2011 13:50
Suroviny:
500 g vepřového masa
500 ml vývaru
cibule
mrkev
celer
pórek
očištěné brambory
bobkový list
tymián
rozmarýn
hladká mouka
sůl
olej
Příprava:
Maso nakrájíme na kousky, které osmažíme a podusíme na oleji. Přidáme najemno nakrájenou...
Houbový paprikáš
20.02.2011 13:31
Suroviny:
600g hub
3dl kysané smetany
40g másla
kousek cibule
mletá paprika
2 zelené papriky
sůl
Příprava:
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme očištěné na kousky pokrájené houby, a papriky a za stálého míchání
smažíme do vydušení vody.Sejmeme z plotny, vmícháme mletou papriku, po...
Těstoviny s vepřovým masem a rajčaty
20.02.2011 13:26
Suroviny:
300g těstovin
400g vepřového masa
400g rajčat
1 cibule
3 lžíce oleje
4 lžíce kečupu
100g tvrdého sýra
mletý pepř, sůl
Příprava:
Maso pokrájené na kostičky osmažíme na zpěněné cibuli, osolíme, podlijeme vodou a dusíme.Rajčata
ponoříme do vroucí vody jen na chvíli, potom do studené vody,...
Smetanová omáčka
20.02.2011 13:22
Suroviny:
50g másla
60g hladké mouky
kousek mrkve, celeru, petržele
cibule
2dl smetany
vývar
pepř, sůl, citron, cukr
Příprava:
Cibuli a kořenovou zeleninu pokrájenou na plátky osmažíme na rozehřátém másle dozlatova.
Zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme...
Okurková omáčka
20.02.2011 13:17
Suroviny:
60g másla
50g hladké mouky
1/2l vývaru ( může být z masoxu)
1 menší cibule
150g sterilovaných okurek
2dl smetany
pepř, ocet, sůl, cukr
Příprava:
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku.
Zředíme vývarem, rozšleháme, osolíme a za častého míchání vaříme 20...
Houbová omáčka
20.02.2011 13:13
Suroviny:
250g hub
60g hladké mouky
50g sádla
1dl mléka
2dl smetany
celý pepř
1 cibule
sůl
kmín
Příprava:
Na sádle zpěníme cibuli zasypeme ji moukou a osmažíme, zředíme vodou a mlékem, rozšleháme,
přidáme pepř, kmín a za občasného míchání provaříme.Očištěné houy pokrájíme na plátky a v tršce...
Křenová omáčka
20.02.2011 13:10
Suroviny:
60g hladké mouky
40 másla
2dl mléka
2dl smetany
cukr
sůl
špetka muškátového květu
křen
Příprava:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme.
Přilijeme smetanu, vaříme celkem 20 minut, omáčku osolíme, osladíme, okořeníme muškátovým květem,
a nakonec...
Omáčka na paprice
20.02.2011 13:07
Suroviny:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1l mléka
1 lžička mltelé červené papriky
špetka soli a pepře
1 lžíce octa na dochucení
1 kostka bujonu
Příprava:
V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku a za stáleho míchání ji zalijeme mlékem.
Okořeníme a když mléko příjde k varu, přidáme...
Záznamy: 31 - 40 ze 100