Archiv článků

Bůček na černém pivu

20.02.2011 13:53
Suroviny: 800 g libového bůčku 100 g mrkve 100 g petržele 100 g celeru 1 cibule 500 ml černého piva 3 bobkové listy kmín sůl pepř 50 g strouhaného perníku Příprava: Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme na dno hlubšího plechu. Cibuli...

Bavorské výpečky

20.02.2011 13:51
Suroviny: 700 g vepřového bůčku 300 g uzeného vepřového kolena koření na maso olej sůl Příprava: Do 6 lžic oleje dáme lžíci koření na maso a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme až k varu a necháme zchladnout. Vykostěné uzené koleno ořežeme o nejtučnější kousky a...

Anglické dušené vepřové

20.02.2011 13:50
Suroviny: 500 g vepřového masa 500 ml vývaru cibule mrkev celer pórek očištěné brambory bobkový list tymián rozmarýn hladká mouka sůl olej Příprava: Maso nakrájíme na kousky, které osmažíme a podusíme na oleji. Přidáme najemno nakrájenou...

Houbový paprikáš

20.02.2011 13:31
Suroviny: 600g hub 3dl kysané smetany 40g másla kousek cibule mletá paprika 2 zelené papriky sůl Příprava: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme očištěné na kousky pokrájené houby, a papriky a za stálého míchání smažíme do vydušení vody.Sejmeme z plotny, vmícháme mletou papriku, po...

Těstoviny s vepřovým masem a rajčaty

20.02.2011 13:26
Suroviny: 300g těstovin 400g vepřového masa 400g rajčat 1 cibule 3 lžíce oleje 4 lžíce kečupu 100g tvrdého sýra mletý pepř, sůl Příprava: Maso pokrájené na kostičky osmažíme na zpěněné cibuli, osolíme, podlijeme vodou a dusíme.Rajčata ponoříme do vroucí vody jen na chvíli, potom do studené vody,...

Smetanová omáčka

20.02.2011 13:22
Suroviny: 50g másla 60g hladké mouky kousek mrkve, celeru, petržele cibule 2dl smetany vývar pepř, sůl, citron, cukr Příprava: Cibuli a kořenovou zeleninu pokrájenou na plátky osmažíme na rozehřátém másle dozlatova. Zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme, přidáme...

Okurková omáčka

20.02.2011 13:17
Suroviny: 60g másla 50g hladké mouky 1/2l vývaru ( může být z masoxu) 1 menší cibule 150g sterilovaných okurek 2dl smetany pepř, ocet, sůl, cukr Příprava: Jemně nakrájenou cibuli zpěníme vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme vývarem, rozšleháme, osolíme a za častého míchání vaříme 20...

Houbová omáčka

20.02.2011 13:13
Suroviny: 250g hub 60g hladké mouky 50g sádla 1dl mléka 2dl smetany celý pepř 1 cibule sůl kmín Příprava: Na sádle zpěníme cibuli zasypeme ji moukou a osmažíme, zředíme vodou a mlékem, rozšleháme, přidáme pepř, kmín a za občasného míchání provaříme.Očištěné houy pokrájíme na plátky a v tršce...

Křenová omáčka

20.02.2011 13:10
Suroviny: 60g hladké mouky 40 másla 2dl mléka 2dl smetany cukr sůl špetka muškátového květu křen Příprava: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme. Přilijeme smetanu, vaříme celkem 20 minut, omáčku osolíme, osladíme, okořeníme muškátovým květem, a nakonec...

Omáčka na paprice

20.02.2011 13:07
Suroviny: 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 1l mléka 1 lžička mltelé červené papriky špetka soli a pepře 1 lžíce octa na dochucení 1 kostka bujonu Příprava: V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku a za stáleho míchání ji zalijeme mlékem. Okořeníme a když mléko příjde k varu, přidáme...
Záznamy: 31 - 40 ze 100
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode