Zapečený květák v bešamelové omáčce

14.02.2011 12:55

Suroviny:

- 1 květák

- 100g šunky

- 100g tvrdého sýru

- 2-3 vejce

- 400ml mléka

- 40g másla

- sůl

- 2-3 lžíce hladké mouky

- 1 lžička plnotučné hořčice

Příprava:

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a krátce povaříme do poloměkka.Dáme

do zapékací mísy vymazané a vysypané strouhankou.Z másla a hladké mouky uděláme jíšku,

zalijeme ji mlékem, dochutíme solí, hořčicí.Přidáme pokrájenou šunku a nastrouhaný sýr,

2-3 žloutky a nakonec ušlehaný sníh.

Směsí zalijeme květák a 35-40 minut necháme zapéct.Podáváme s brambory


Tvorba www stránek zdarma Webnode