Zapečený květák v bešamelové omáčce
14.02.2011 12:55
Suroviny:
- 1 květák
- 100g šunky
- 100g tvrdého sýru
- 2-3 vejce
- 400ml mléka
- 40g másla
- sůl
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička plnotučné hořčice
Příprava:
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a krátce povaříme do poloměkka.Dáme
do zapékací mísy vymazané a vysypané strouhankou.Z másla a hladké mouky uděláme jíšku,
zalijeme ji mlékem, dochutíme solí, hořčicí.Přidáme pokrájenou šunku a nastrouhaný sýr,
2-3 žloutky a nakonec ušlehaný sníh.
Směsí zalijeme květák a 35-40 minut necháme zapéct.Podáváme s brambory