Šči

15.02.2011 20:40

Suroviny:

200g libového vepřového masa bez kostí

2l vody

1 cibule

kousek mrkve

400g hlávkového zalí

kousek petržele

40g sádla

česnek

2 rajčata

kopr

2 zrnka pepře

bobkový list

sůl

1dl smetany

Příprava:

Opláchnuté vepřové maso vložíme do vlažné vody, přidáme sůl a přivedeme k varu.

Dále vaříme mírným varem doměkka.Maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky.Cibuli

pokrájíme na půl kolečka, zpěníme na sádle, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu,

osmažíme, vložíme do vývaru, přidáme koření, pokrájený česnek a vaříme až zelenina změkne.

Přidáme maso, pokrájená rajčata a smetanu, polévku dobře prohřejeme a zdobíme posekaným koprem.