Šči
Suroviny:
200g libového vepřového masa bez kostí
2l vody
1 cibule
kousek mrkve
400g hlávkového zalí
kousek petržele
40g sádla
česnek
2 rajčata
kopr
2 zrnka pepře
bobkový list
sůl
1dl smetany
Příprava:
Opláchnuté vepřové maso vložíme do vlažné vody, přidáme sůl a přivedeme k varu.
Dále vaříme mírným varem doměkka.Maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky.Cibuli
pokrájíme na půl kolečka, zpěníme na sádle, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu,
osmažíme, vložíme do vývaru, přidáme koření, pokrájený česnek a vaříme až zelenina změkne.
Přidáme maso, pokrájená rajčata a smetanu, polévku dobře prohřejeme a zdobíme posekaným koprem.