Kuřecí roláda
Suroviny:
1 celé kuře
500g mletého drůbežího masa
50g uvařené mrkve
50g sterilované kapie
50g sterilovaného hrášku
sůl
koření na kuře
alobal
Příprava:
Vykoštěné a omyté kuře položíme na alobal.Osolíme, okořeníme a rovnoměrně
rozprostřeme po celém plátu alobalu.Drůbeží maso smícháme s pokrájenou uvařenou mrkví,
sterilovanou kapií a hráškem.Osolíme, utvoříme váleček a dáme ho do středu masa.
Vše zatočíme do alobalu, převážeme nití a dáme asi na hodinku vařit do osoleného vývaru z kostí,
které jsme získali vykoštěním kuřete.Po uvaření vyjmeme z vývaru, alobal rozřízneme a kuře dáme
do trouby dopéci, aby získalo červenavou barvu.Roládu nakrájíme a podáváme.