Hovězí kari guláš
Suroviny:
- 1 kg hovězí kližky
- 2 lžíce mleté papriky
- sádlo
- 500 g cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžičky kari koření
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
- půl lžičky drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- hovězí vývar (bujón)
Příprava:
Maso omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme na sádle. Pak do ní vložíme maso, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme zpěnit. Potom maso poprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem.
Na lžíci sádla na pánvi mírně zpěníme kari koření a hned ho vmícháme i se sádlem do guláše. Dochutíme solí, kmínem a protlakem. Promícháme, uzavřeme pokličkou a doměkka dusíme asi 50 minut, podle velikosti masa.
Do hotového guláše přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s houskovým nebo špekovým knedlíkem.