Hovězí kari guláš

20.02.2011 13:56

Suroviny:

  • 1 kg hovězí kližky
  • 2 lžíce mleté papriky
  • sádlo
  • 500 g cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžičky kari koření
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • hovězí vývar (bujón)

Příprava:

Maso omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme na sádle. Pak do ní vložíme maso, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a necháme zpěnit. Potom maso poprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem.

Na lžíci sádla na pánvi mírně zpěníme kari koření a hned ho vmícháme i se sádlem do guláše. Dochutíme solí, kmínem a protlakem. Promícháme, uzavřeme pokličkou a doměkka dusíme asi 50 minut, podle velikosti masa.

Do hotového guláše přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s houskovým nebo špekovým knedlíkem.