Bůček na černém pivu

20.02.2011 13:53

Suroviny:

  • 800 g libového bůčku
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • 500 ml černého piva
  • 3 bobkové listy
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • 50 g strouhaného perníku

Příprava:

Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme na dno hlubšího plechu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k zelenině. Omytý bůček ze všech stran osolíme, opepříme, posypeme celým kmínem a položíme do pekáče na zeleninu. Přidáme bobkový list a zalijeme pivem.

Troubu rozehřejeme na 160 °C a bůček za občasného přelévání výpekem pečeme zhruba 2 hodiny. Měkké maso vyjmeme z pekáče, z vypečené šťávy odstraníme bobkový list a zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku promícháme, zahustíme najemno nastrouhaným perníkem a podle chuti osolíme.