Bavorské výpečky

20.02.2011 13:51

Suroviny:

  • 700 g vepřového bůčku
  • 300 g uzeného vepřového kolena
  • koření na maso
  • olej
  • sůl

Příprava:

Do 6 lžic oleje dáme lžíci koření na maso a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme až k varu a necháme zchladnout. Vykostěné uzené koleno ořežeme o nejtučnější kousky a nakrájíme na kostky asi 3 x 3 cm. Takto připravíme i bůček. Nakrájené maso dobře promícháme s kořeněným olejem. Směs je vhodné nechat proležet do druhého dne.

Pak maso vyklopíme do pekáčku a zalijeme vodou až je skoro potopené. Pečeme při teplotě 220 °C asi 90 minut, aby se voda z pekáčku téměř vypekla. Maso během pečení promícháváme, aby bylo ze všech stran pěkně opečené. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.


Tvorba webových stránek zdarma Webnode