Bavorské výpečky
Suroviny:
- 700 g vepřového bůčku
- 300 g uzeného vepřového kolena
- koření na maso
- olej
- sůl
Příprava:
Do 6 lžic oleje dáme lžíci koření na maso a 1,5 lžičky soli. Olej s kořením přivedeme až k varu a necháme zchladnout. Vykostěné uzené koleno ořežeme o nejtučnější kousky a nakrájíme na kostky asi 3 x 3 cm. Takto připravíme i bůček. Nakrájené maso dobře promícháme s kořeněným olejem. Směs je vhodné nechat proležet do druhého dne.
Pak maso vyklopíme do pekáčku a zalijeme vodou až je skoro potopené. Pečeme při teplotě 220 °C asi 90 minut, aby se voda z pekáčku téměř vypekla. Maso během pečení promícháváme, aby bylo ze všech stran pěkně opečené. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.