Banánové rizoto
Suroviny:
- 1 litr vývaru
- chřest
- rýže
- rajčata
- pórek
- cibule
- parmezán
- banány
- česnek
- bazalka
- olej
- sůl
- pepř
Příprava:
Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli a česnek. Vše dusíme asi tak 3 - 5 minut na mírném ohni. Poté přidáme nakrájený pórek a propláchnutou rýži. Mícháme kolem jedné minuty, aby se zrníčka rýže obalila olejem.
Celý obsah pánve zalijeme polovinou kuřecího vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. Když se vývar vydusí, vmícháme nakrájený zelený chřest a podlijeme druhou polovinu vývaru. Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme na malé kousky oloupané banány, rajčata na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr ochutíme solí, pepřem a vmícháme parmazán. Podáváme posypané bazalkou.