Banánové rizoto

20.02.2011 13:59

Suroviny:

 

  • 1 litr vývaru
  • chřest
  • rýže
  • rajčata
  • pórek
  • cibule
  • parmezán
  • banány
  • česnek
  • bazalka
  • olej
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli a česnek. Vše dusíme asi tak 3 - 5 minut na mírném ohni. Poté přidáme nakrájený pórek a propláchnutou rýži. Mícháme kolem jedné minuty, aby se zrníčka rýže obalila olejem.

Celý obsah pánve zalijeme polovinou kuřecího vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. Když se vývar vydusí, vmícháme nakrájený zelený chřest a podlijeme druhou polovinu vývaru. Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme na malé kousky oloupané banány, rajčata na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr ochutíme solí, pepřem a vmícháme parmazán. Podáváme posypané bazalkou.